Vliegtarieven

Het is verstandig om de vliegtarieven goed te vergelijken en er daarmee voor te zorgen dat u niet teveel betaalt voor uw reis. Wilt u bijvoorbeeld graag op vakantie naar een verre bestemming, of wellicht toch liever een stedentrip in Europa maken? Kijk goed naar de vliegtarieven van de verschillende maatschappijen en houd er rekening mee dat ook de vertrekluchthaven grotendeels de totale kosten bepaalt en dit dus zeker van invloed op goedkoop vliegen is. Zet de verschillende elementen op een rij en maak de vergelijking, om de laagste vliegtarieven te betalen en toch ontspannen op reis te kunnen gaan.

Vliegtarieven voor de vlucht zelf

De vliegtarieven bestaan uit een aantal verschillende onderdelen. Het gaat allereerst natuurlijk om het tarief dat de maatschappij u in rekening brengt om van A naar B te komen. Op het moment dat u een stedentrip binnen Europa maakt liggen de kosten per persoon niet veel hoger dan die voor een kaartje met de trein. Wat dat betreft kunt u al voor een paar tientjes naar een ander land vliegen. Houd er echter rekening mee dat in de tarieven ook de verschillende belastingen voor bijvoorbeeld het milieu en het vertrek van de luchthaven zijn opgenomen. Dit zorgt ervoor dat u vaak toch meer betaalt dan een paar tientjes.

De vliegtarieven bestaan uit meer dan de kosten voor de vlucht. In Nederland maken we bijvoorbeeld gebruik van verschillende belastingen, waarmee we ervoor zorgen dat we de veiligheid kunnen garanderen, of we de kosten van de milieuvervuiling op kunnen vangen. Het is de moeite waard om de vliegtarieven in Duitsland en België te vergelijken met die in Nederland, vooral wanneer u niet te ver van de grens woont. De kans is groot dat u over de grens op een meer voordelige manier een vlucht kunt boeken, waardoor het de moeite waard is om naar deze luchthavens te reizen. Kunt u goedkoop vliegen en moet u hiervoor de grens over, dan valt dit dus zeker te overwegen, afhankelijk van het voordeel dat u kunt pakken. Het voordeel kan zowel gelden voor last minute vliegtickets als voor reguliere vliegtickets.

Vliegtarieven voor de bagage

Daarnaast komt er in de vliegtarieven natuurlijk een stukje kosten voor de bagage terug. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen ervoor om u dit apart in rekening te brengen en er daarmee voor te zorgen dat de vlucht zelf goedkoper ‘lijkt’ en u dus lichtelijk gefopt wordt omtrent goedkoop vliegen. U betaalt bijvoorbeeld €15 per koffer, op het moment dat u 20kg aan bagage mee wenst te nemen. Tel deze kosten dus op bij de vliegtarieven die de verschillende maatschappijen u aanbieden, om op een later moment niet voor een vervelende verrassing te komen te staan.

Houd er tenslotte rekening mee dat de vliegtarieven behoorlijk op kunnen lopen wanneer u er op de luchthaven achterkomt dat u meer bagage bij u heeft, dan was toegestaan. U dient de bagage dan opnieuw te verdelen tussen de verschillende partners, een deel in uw handbagage te plaatsen, of bij te betalen en de bagage alsnog in te checken. In dit laatste geval lopen de vliegtarieven flink op, aangezien de luchtvaartmaatschappij u op deze manier als het ware een boete berekent. Ga dus goed na wat de verschillende vliegtarieven zijn, waar u kunt vertrekken en wat de hoeveelheid bagage is die u voor dat bedrag mee mag nemen.

Previous post:

Next post: